علاوه بر مکمل های پروتئین وی و کازئین که سال های زیادی است در دسترس ورزشکاران قرار دارد در سالهای اخیر شاهد تولید و عرضه مکمل هایی از منابع دیگر پروتئین غیر از لبنیات هستم در حالی که اینها خبر های خوبی برای افراد حساس به لاکتوز است ولی ایا دیگران هم باید سراغ این قبیل پروتئین ها بروند؟
پودر های پروتئین گوشت گاو و بطور معمول طی پروسه هیدرولیزاسیون منابع گوشتی گاو بدست می اید که باعث جداسازی پروتئین های گوشت می شود به این معنی است که طی پروسه تولید چربی های اضافه و کلسترول از محصول نهایی حذف می شود گوشت قرمز بطور معمول و گوشت گاو بطور خاص حاوی تمام امینواسید های ضروری مواردی که توسط بدن ما قابل تولید نیستند و امینواسید های شاخه دار است گوشت قرمز همچنین منبع غنی از کراتین بشمار می اید که به افزایش تولید انرژی و نیروی انقباضی در سلول های عضله در طول انقباض های کوتاه و شدید و در نتیجه افزایش سایز و قدرت کمک می کند وقتی گوشت گوساله از پروسه انزیمی کنترل شده گذر کرد انچه باقی می ماند منبع پروتئینی تقریبا هضم شده است که ارزش بیوولوژیکی بالایی دارد و گفته شده بخاطر نسبت امینواسید ها بطور قابل توجهی قابلیت انابولیک دارد از جهت مقایسه این محصولات با پروتئین وی که بواسطه ارزش بالای بیولوژیک و نسبت های ایده الی از امینواسید ها به عنوان استاندارد طلایی مکمل های پروتئین بشمار می اید محصولات پروتئین بیف یک مزیت مشخص دارند بسته به نوع و ترکیب سیستم طعم دهنده ای که در محصولات وی استفاده می شود مقدار قند موجود در این محصولات گاهی می تواند قابل توجه باشد در مقابل بسیاری از نمکمل های بیف حاوی قند بسیار کمتری هستند و محصولات مشخصی در واقع فاقد هر نوع قندی هستند همچنین عدم وجود پروتئین های لبنی در این محصولات مشکلات گوارشی که در هر مورد مکمل های وی یا کازئین در افرادی که به عدم تحمل لاکتوز دچارند وجود دارد را از بین می برد به این دلایل مکمل های حاصل از بیف که در حال حاضر به عنوان پروتئین بیف ایزوله یا پروتئین بیف کنستانتره در دستزس هستند بعنوان دسته تازه ای از مکمل ها مورد توجه قرار گرفته اند
پشتوانه علمی
از انجایی که این محصول نسبتا تازه ای در بازار مصرف بشمار می اید نیاز به تحقیقات وسیع تری وجود دارد برای پشتیاری از ادعا های بسیاری که در مورد کارایی این دسته از محصولات از سوی کمپانی های تولید کننده مطرح می شود اما یک مطالعه بالینی وجود دارد که جنبه های مثبتی را در مورد کارایی این محصولات نشان داده نتایج این مطالعه در کنفرانس بین المللی سالیانه تغذیه ورزشی در استین تگزاس ارائه شد تیمن تحقیقاتی از دانشگاه تامپا فلورید امریکا با رهبری میتوشارپ تلاش کردند اثار مصرف دو وعده از پروتئین بیف ایزوله یا پروتئین وی ایزوله را پس از تمرین برتوده بدون چربی و قدرت عضلانی در طول یک برنامه هشت هفته ای تمرینات مقاومتی بررسی کرده وبا گروه کنترل که به جای پروتئین مالتود کسترین مصرف می کردند مقایسه کنند سی مرد و زن ورزشکار با سابقه تمرین مقاومتی در سنین کالج بطور تصادفی در یکی از سه گروه مذکور قرار گرفتند گروه بی پی ای و گروه دبیو پی ای و گروه مالتود کسترین افراد گروه بی پی ای دو وعده پروتئین بیف د ر روز بلافاصله پس از تمرین یا در زمان مشابهی در روز های استراحت دریافت کردند در طول مدت مطالعه افراد پنج روز در هفته تمرین کردند شامل سه جلسه تمرین مقاومتی در هفته و دو جلسه تمرین هوازی محققان با دستگاه پیشرفته اشعه ایکس به ارزیابی تغییرات ترکیب بدنی پرداختند و تغییرات قدرت افراد را توسط تست یک تکرار بیشینه برای پرس سینه و ددلیفت ارزیابی کردند نتایج نشان داد که هم گروه بی پی ای بطور چشمگیری افزایش توده عضلانی بدون چربی را تجربه کردند در مقایسه با شروع مطالعه در طول هشت هفته مقدار توده چربی هم برای هر دو گروه در مقایسه با شروع تحقیق بطور چشمگیری کاهش یافت یافت بهترتیب به میزان درصد درصد مقدار وزنه یک تکرار بیشینه هم در هر دو حرکت ددلیفت و پرس سینه بطور چشمگیری افزایش یافت نسبت به مقادیر اولیه اما تفاوت قدرت چشمگیری در میان سه گروه مشاهده نشد این یافته ها محققان را به سمت این جمع بندی سوق داد که در حالیکه این مکمل ها اثر قابل توجهی بردافزایش قدرت در مقایسه با انچه تنها ناشی از تمرین است ندارند
منبع مکمل را مد نظر داشته باشید
همه ما دوست داریم فکر کنیم این پودر های پروتئین بیف از بهترین بر شهای گوشت گاو تهیه شده اند فیله ران و راسته ولی لحظه ای با خود فکر کنید و قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز را با دیگر منابع پروتئین مثل لبنیات مقایسه کنید واضح است که هزینه گوشت بسیار بیشتر است وقتی دیگر فاکتور هایی را هم که در تولید این محصولات مورد نیاز است مد نظر قرار دهید متوجه خواهید شد که به هیچ وجه مقرون به صرفه نیست که برای تولید مکمل های پروتئین بیف تنها از بخش های با کیفیت گوشت گوساله استفاده شود به ه8مین دلیل بسیاری از مکملهایی که به عنوان پروتئین بیف عرضه می شود در واقع از ژلاتین تولید می شوند محصول صنعتی که برای تولید ان بخش هایی مثل امحا و احشای داخلی دام لیگامن ها تاندون ها استخوان ها پوست و دیگر بخشهای لاشه دام تحتی مراحلی عمل اورذی و فیلتر شده مایعی غلیظ بدست می اید و سپس خشکانده می شود این ماده خشک می تواند به اسانی به فرم پودر تبدیل شود نگاهی اجمالی به بر چسب یک بسته پروتئین بیف به وضوح به شما نشان خواهد داد که محصول تا چه اندازه غنی است از جهت تمام امینواسید های ضروری و غیر ضروری همچنین مقدار bcaa ها که در واقع بصورت مجزا به محصول اولیه افزوده شده اند هر چه این مقادیر بالاتر باشد نشان دهنده کیفیت بالاتر محصول است
اعمال تغییر
بر اساس انچه گفته شد کلید مسئله این است که از محصولاتی که تولید کمپانی های مطرحی هستند استفاده کنید که بدانید واقعا محصول داخل انها با برچسب شان تطابق دارد و تنها از بهترین ترکیبات در محصول خود استفاده کرده اند و تا وقتی به منبع مود استفاده خود اطمینال داشته باشید و به قیمت محصول دقت کنید ان وقت قاعدهه تا همان چیزی که روی بر چسب ذکر شده را وارد بدن تان می کنید محصولی که الگوی کاملی از امینواسید ها را در اختیار تان می گذارد و متناسب با اهذاف عضله سازی و چربی سوزی شما خواهد بود بنابراین اگر به محصولات با کیفیتی دسترسی دارید می توانید انتخاب کنید که از پروتئین بیف استفاده کنید یا وی و این بستگی به سلیقه خودتان دارد ولی دلیلی هم وجود ندارد که بتوانید از هر دو در کنار هم بهره بگیرید البته اگر دچار عدم تحمل لاکتوز نباشید
منبع مجله تناسب
بازدید کننده گرامی :
1- سایت ایران تمرین یک بانک اطلاعاتی است و فروشگاه نیست .
2- تنها راه ارتباطی ما با شما سایت و پیگیری مطالب در کانال تلگرام و پیج اینستاگرام است.
3- تمام محتویات سایت بر اساس قوانین فضای مجازی جمهوری اسلامی ایران است .